Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČF - ZART Z KYJOVIC

25. 10. 2016

Zart z Kyjovic se narodil dne 8. 3. 2014 ze spojení Celie de Jean Baptiste a Cir Žíňanky spolu s dalšími čtyřmi sourozenci. Narodili se samí pejsci.

Všechna štěňata odešla ke svým novým majitelům, ale po nějaké době jsme dostali zprávy, že zrovna Zartovi se jeho majitel příliš nevěnuje a že je to velmi dobrý pes. Po ověření této situace, i když jsme neměli v plánu nechávat si doma psa, jsme se rozhodli, že majitele požádáme, aby nám psa prodal zpět.

Takže jsme Zarta začátkem roku 2015 přivezli a po vzájemném seznámení jsme začali s výcvikem. Něco už uměl, ale přece jen bylo před námi hodně práce.

V roce 2015 jsme s ním absolvovali jen Zkoušky vloh. Teprve na jaře 2016 jsme absolvovali Podzimní zkoušky.

Přihlásili jsme ho na několik výstav, kde vždy dostal známku výborná, na Klubové výstavě ResCAC a na Národní výstavě v Brně CAC.

Pokračovali jsme v přípravě na Všestranné zkoušky. Před nimi jsme s ním absolvovali v červenci 2016 Memoriál Jitky Hromadové, kde na všech zkouškách, ze kterých se tento memoriál skládá uspěl v I.C - ZV, LZ  a ZVP.

V srpnu 2016 jsme nastoupili na Všestranné zkoušky, kde jsme uspěli v I.C s počtem bodů 481.

Poslední podmínkou pro zařazení do chovu bylo absolvování OLV, které absolvoval Zart se samými čtyřkami a byl dokonce ohodnocen jako nejlepší pes.

Tím splnil poslední podmínku pro uchovnění.

Jsme přesvědčeni, že Zart bude přínosem pro II.linii, a že jeho lovecké vlastnosti, nádherné vystavování a neuvěřitelně vynikající nos ponesou dál jeho potomci.

V roce 2019 jsme se rozhodli přihlásit Zarta  jen tak na Všestranné zkoušky. Nejenže opět uspěl, ale obsadil 2.místo v I.C s počtem bodů 490 a tím se nabodoval na Nominační soutěž Richarda Knolla.

V roce 2020 byla NS v květnu z důvodu Covidu zrušena, ale naštěstí se uskutečnila v náhradním termínu v srpnu 2020.

Ještě předtím jsme v rámci tréninku absolvovali v červenci Memoriál Jitky Hromadové, kde 3. místo, CACT a pouhé dvě trojky ve výsledkové tabulce potvrdily Zartovy kvality. Na NS Zart uspěl s 264b. v II.C,  a na 3. místě z 36 psů postoupil na Memoriál Richarda Knolla. Tento memoriál se nám příliš nepovedl, a i přesto, že ukázal nádhernou práci na poli, neobstál na vlečce s liškou.

Dne 2. - 4. 10. 2020 proběhl 82. ročník Memoriálu Karla Podhajského, a jelikož nemohli přijet všichni zahraniční účastníci z důvodu pandemie Covidu, byli povoláni náhradníci, a my mohli nastoupit. Tady Zart ukázal, že si účast na této opravdu prestižní akci zasloužil,  a my Memoriál Karla Podhajského dokončili s obrovským úspěchem na 2. místě v I.C, CACT a hodnocením za Nejlepší pole.

Tento pes je největší ozdobou našeho chovu, i přesto, že jsme odchovali spoustu kvalitních jedinců, žádný z nich nedokázal dát do toho tolik jako Zart. Jeho vlohy a spolehlivost nám ukázaly, jak se dokáže milovaný pes odvděčit svému pánovi.

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Zart z Kyjovic

 

 

Portrét




Poslední fotografie


Kontakt

Chovatelská stanice Z KYJOVIC

PAVEL HERMANN
MARTINA JAROLIMOVÁ

742 91 VELKÉ ALBRECHTICE 46

tel. 00420739078755

p.hermann@seznam.cz


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>